Papilio aangepaste top

Er is een nieuw patroon uitgekomen van Sofilantjes: de Papilio tuniek en jurk. Een echte meisjes-jurk, met ruffles, roezels en geplooide rokken. Hoewel hier graag broeken worden gedragen door de pre-puber, mogen de ruffles toch eigenlijk ook nog wel. Na de eerste tuniek-versie met de rimpelrok in twee lagen, kwamen we tot de conclusie dat deze voor ons niet puber-proof genoeg was. Ik bedacht hoe ik dat wel voor elkaar zou kunnen krijgen met dit patroon. In mijn hoofd kwam het beeld van een ‘schootje’ of ‘peplum’. Zo zou ik er in plaats van een jurk of tuniek een top van kunnen maken. Dus hup, aan de slag met de tweede versie.

Ik koos twee mooie stoffen om mee te werken.
Voor de top: tricot van Fossan. De kleuren spatten er echt vanaf!
Voor de broek: blauw rib van Stoffonkel. Deze past er prachtig bij, zorgt dat de kleuren uit de top mooi uitkomen en maakt het setje een beetje stoer.

Werkbeschrijving

Top: Het knippen van de patroondelen is helemaal volgens het patroon, alleen laat je de rokdelen weg.
Peplum: Voor de peplum kun je een patroon met een hele cirkelrok gebruiken, bijvoorbeeld de Solis of de Regina add-on van Sofilantjes. Voor de breedte kun je de breedte aanhouden die je ook voor de taille van de top nam. De rokken passen namelijk zo op de Papilio top zonder aanpassingen. Ik knipte voor de peplum de lengte van het tweede rokdeel van de Papilio (de oorspronkelijke tuniek heeft twee lagen). Je kan zelf kijken welke lengte je mooi vindt. Bedenk of je een gewone zoom of rolzoom wil.

Zet de top volgens de instructies in elkaar. Nadat je dit gedaan hebt sluit je de zijnaden van de peplum delen.

Papilio aangepaste top IMG 0038

Naai de peplum aan de top. Werk de onderkant af op jouw gekozen manier.
Na het passen wilde ik de top zo lang mogelijk houden dus ik werkte hem af door middel van een rolzoompje. Lees hier hoe je een rolzoompje maakt.

En dan is het tijd om te passen. En om foto’s te maken. Én om hem met veel plezier te gaan dragen!

Heb je nou ook zo’n leuke versie van de Papilio gemaakt in mooie stoffen van Mevrouw Jett? Laat vooral je maaksels zien op de Facebookgroep van Mevrouw Jett.


NB. Sommige links in deze blog zijn affiliate links. Dit betekent dat als je op de link klikt en het artikel koopt, wij daar een kleine bijdrage voor krijgen. Je betaalt hier zelf niets extra’s voor. We verwijzen uiteraard alleen naar producten waar wij 100% achter staan.

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader