10 redenen voor Gots Corduroy

10 redenen om voor GOTS Corduroy te kiezen

10 redenen voor Gots Corduroy

Waarom zou je nou kiezen voor een 100% biologisch katoenen Corduroy met een GOTS label? Terwijl je op de lapjesmarkt voor misschien wel een derde van het geld ook een lap kan kopen? Natuurlijk geld dit niet alleen voor de Corduroy maar voor veel meer stoffen. Dit heeft te maken met de kernwaarde waarvoor we staan: eerlijkheid, kwaliteit en (zelf) zorg. Hieronder vindt je de 10 redenen die je hopelijk aan het denken zetten. Onderaan kan je lezen hoe je een samplepack kan bestellen. Zo kan je voelen en zien hoe mooi deze stof is.

1.  Je moet toch niet denken aan kinderen in een te kleine fabriek.

Niet alleen ben ik fel tegen kinderarbeid maar ook tegen uitbuiting. Door te kiezen voor een Corduroy met een GOTSlabel weet ik dat de omstandigheden van de arbeiders goed zijn, ze een eerlijk loon krijgen en de werktijden gezond zijn.

2. Goed voor de natuur.

de stof is gemaakt van biologisch katoen. Dit weet je zeker door het GOTSlabel wat er aan vast hangt. Om dit label te krijgen moet je voldoen aan strenge eisen. Dit zorgt ervoor dat er milieu vriendelijke chemicaliën gebruikt zijn bij het kleuren en dat het water gezuiverd wordt voor het wordt afgevoerd.

3. Je huid verdiend het

Biologisch eten, de juiste creme op je huid zonder allemaal rommel wordt steeds normaler. Maar het gebruik van syntetische (kunst) vezels in stoffen is nog best normaal. Steeds vaker wordt de syntetische (kunst) vezel in verband gebracht met huidproblemen. Zeker eens goed om uit te proberen wanneer je hier last van hebt.

4. Blub!

Doordat er geen elastaan in de stof verwerkt is komen er tijdens het wassen geen microplastics vrij! Hoe fijn is dit voor het prachtige waterleven!

5. Goede kwaliteit katoen

Voor de stoffen van Stoffonkel, het merk van deze corduroy, wordt goede kwaliteit katoen gebruikt. De ribbel van de stof zijn in eerste instantie lusjes die ze later scheren. Hierdoor krijg je die mooie vleug die op velours lijkt. De draaduiteinden blijven goed zitten en zijn zeer gelijkmatig.

6. Kleur, was na was.

De natuurlijke chemicaliën die gebruikt zijn om de stof te kleuren zijn van een geweldige kwaliteit. Hier is niet op bezuinigd. Was na was blijft de kleur en de glans mooi. Bij goedkopere stoffen wordt juist hier vaak op bespaard. Zeker bij donkere kleuren worden de stoffen sneller vaal.

7. natuurlijke rek van 20%

Deze Corduroy is gebreid (knitted). Hierdoor bevat het een rek van 20%. Dit wil zo veel zeggen als een stuk van 10 cm stof kan je uitrekken tot 12 cm. Bij deze stof is dat alleen in de breedte. Je kan deze gebruiken voor patronen die getekend zijn voor French Terry. hier wordt vaak om 30% rek gevraagd maar deze 20 volstaat ook. Natuurlijk kan je hem ook voor niet rekbare patronen gebruiken.

Stoffonkel corduroy nicky

8. draag comfort!

De stof is sterk maar wel zacht. Door die natuurlijk rek die het heeft vormt het naar je lichaam.  Je kan deze stof omdat hij zo zacht  en niet syntetisch is dus ook dicht op je huid dragen zonder dat het plakkerig voelt. Hoe leuk worden die jurken en truien met (een deel) corduroy.

9. Geen zweet billen

Hoe naar is het als je zweet door de broek die je aan hebt. Een vervelend gevoel geeft mij dat altijd. Katoen reguleert de warmte een stuk beter dan een syntetische vezel.

10. extra breed!

Deze stof is 158 cm breed! Eigenlijk is dit 160 cm maar op 1 centimeter van de zelfkant zitten kleine gaatjes. Deze kan je natuurlijk perfect verwerken in de naad. Misschien ben je nu net als ik maar een keer stof hoogte kwijt voor je paden.

Gratis sample pack: zien en voelen

Ik vertel graag over de stoffen en wat je er mee kan. Maar er natuurlijk niets beter dan de stoffen in het echt zien en voelen. Daarom bied ik namens Mevrouw Jett gratis stalen aan van de kleuren Corduroy die we in de collectie hebben. Zo kan je nog beter een keuze maken in welke kleuren er bij je passen. Zo lang de voorraad strekt.

Scroll naar boven