Gratis ophalen in Utrecht (De Meern)

Verzendkosten €4,99 vanaf €75 gratis (in NL)
Wij verzenden op maandag, woensdag en vrijdag

Prijzen van stoffen zijn per meter (minimale afname 0,4m = 40cm)

Coupenaden: van hobbelzak naar elegante top

Worden je tops en jurken altijd een hobbezak? Door coupenaden is dit verleden tijd:) Zeker in niet-rekbarestoffen zijn coupenaden een must om vorm te geven aan je kledingstuk. Vaak komen ze voor in de zij-naad ter hoogte van het midden van je borst, op de rug (om je schouderblad ruimte te geven) en in je taille. Gooi je “niet-rekbarestoffen- angst” overboord, we gaan aan de slag om de mooiste coupes te maken! 

"Gooi je niet- rekbarestoffen-angst over boord"

coupenaad maken

Je patroonblad geeft zo’n “driehoek” aan. Deze teken je over op je patroon. 

coupenaad maken how to

je knipt de driehoek uit je patroon. Hou deze bij je patroon. Zet hem bijvoorbeeld vast aan je patroon met een speld.  Je hebt hem straks weer nodig. 

coupe naden maken

je trekt de binnenkant van je coupenaad over. Je hoeft hier geen naadwaarde te rekenen. Voor de rest van je patroon volg je de omschrijving. 

coupenaad maken

Je vult de coupe weer met het stukje papier wat je eruit knipte. Je kan nu een centimeter naadwaarde tekenen voor je zijnaad. 

Coupenaden: van hobbelzak naar elegante top DSC 6901 Aangepast

Dit is dan het resultaat van het tekenen. Als je alles getekend hebt kan je het patroon verwijderen.

coupenaad maken

Lastig te zien, maar er zitten spelden op de uiteinden van de coupe en eentje in de punt. De spelden, die in de zij-naad zitten, leg je op elkaar. Je speldt deze op de streep vast. Let op: de goede kanten van de stof komen op elkaar. Het handigste is om op de verkeerde kant van de stof te tekenen. Mijn witte krijt is alleen niet goed zichtbaar voor de foto.

coupenaad maken

Dit is dan het resultaat. Gebruik je nagel om de vouw extra aan te zetten. Nu naai je van de spelden in de zijnaad schuin naar het einde van de coupe. Je laat je stiksel er aflopen aan het eind. Haal je stof onder de naaimachine vandaan. Knip je draad op ongeveer 10 cm af. 

coupenaad maken

Zo ziet het er dan uit. Je maakt een dubbele knoop met de draadjes. Hierdoor gaat je coupe niet los. Deze draadjes steek je in je coupe terug met een naald. Knip het overige draad af op een cm. 

Heb je een grote coupe gemaakt of is je stof heel dik? Je kan de coupe op een centimeter afknippen. Denk er dan wel aan om deze naad af te werken met een zigzag. Je coupe strijk je naar beneden en zet je vast als je je zijnaad stikt. 

Als je je werk omdraait naar de goede kant zie je een prachtige coupenaad. Eentje om trots op te zijn. Heel veel plezier met het maken!

Meer berichten van Mevrouw Jett

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

Furoshiki- Duurzaam cadeaupapier

Furoshiki is een duurzame manier van je mooie cadeaus inpakken. Mevrouw Jett pakt op deze manier haar cadeaubonnen in. Wil je weten hoe je zelf op deze manier kan inpakken? Lees dan vooral even verder.

Paradisum Sofilantjes

Paradisum: (bijna)tiener proef

Het nieuwste patroon van Sofilantjes: de Paradisum. Een geweldige jurk met knooppand waar onze (bijna) tienerdochter helemaal blij mee is.

2 reacties op “Coupenaden: van hobbelzak naar elegante top”

  1. Als je de coupenaad met een mooi bochtje naait, krijg je geen lelijke punt in de vorm, maar een mooie ronde lijn (die de ronde lijn van je borst volgt).

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top
preloader