De Teddy Sweater van WISJ: maattabel en stofkeuze

De Teddy sweater: baggy en comfortabel

Een sweater (dress),  jurk en in de kleinere maten ook nog eens een playsuit. Dat zit er allemaal in het Teddy sweaterpatroon. Je kan kiezen uit lange-en korte mouwen en verschillende colourblocks. Het is een lekker baggy patroon waardoor het makkelijk over een shirtje, hemdje te dragen is. Een trui die je het hele jaar door kan dragen. 

Ruimvallend en baggy

De patronen van WISJ hebben een ruime pasvorm voor lekker veel draaggemak. Mocht je een tenger kind hebben is het aan te raden om de patroondelen even op te meten. De borstmaat is leidend. Daar zou ik dan ook even meten. Kijk hieronder voor de maattabel. 

tip!
Neem een shirt of trui die qua borstbreedte en lengte perfect zit. Meet deze op en vergelijk het met de breedte maat onder de oksels op het patroon. Doe dit ook met de ruglengte. Hiervoor meet je het bovenstuk met mouwen en het onderste achterpand. Nu weet je of je de juiste maat hebt.

Maattabel

De maattabel staat in maanden en jaren van het kind ingedeeld. Voor de Nederlandse maatvoering (bijvoorbeeld maat 80) kijk je net onder de leeftijd. 

Maattabel Teddy Sweater

Welke stoffen?

Voor het maken van een sweater kies je het beste voor French Terry of Sweat. Ik vind het leuk om verschillende structuren te combineren. Je kan hier voor een stevige boordstofJacquard of gebreide stof kiezen. Een voorbeeld van gebreide stof is de prachtige Selanik. Het is belangrijk dat ze wel een beetje stevigheid hebben. Anders zakken de stoffen uit. 

Kant en klare pakketten

Met deze pakketten heb je alles bij elkaar om zo’n geweldige trui te maken. Ik zorg voor de perfecte combinaties en doe er ook nog patroonpapier bij zodat je gelijk aan de slag kan met het overnemen van de juiste maat. Met de pakketten kan je zeker 1 trui maken. Gebruik je hem voor een klein maatje dan kan je er mogelijk wel 2 maken. 

PDF- patroon van de Teddy Sweater

Heb je geen behoefte aan een papierenpatroon? Via de website van WISJ kan je de PDF versie kopen. 

teddy sweater playsuite en sweaterdress patroon

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader