Bella Sunshine- Maggi dress: een blijvertje!

Toen de vlechten-stof van Hellin binnenkwam wist ik: dit moet een Maggi dress worden voor mezelf. Ik hou van deze stof! De stof heeft een simpel model nodig. De Maggi dress is dus prima voor deze stof. Een aantal jaar geleden ontdekte ik dit patroon. Het eerste PDF-patroon dat ik voor mijzelf kocht. Keer op keer liep ik vast met andere patronen uit tijdschriften. Armsgaten te wijd, een te grote hals en vooral geen taille te bekennen. Op naailes staan deze projecten bekend als vuilniszakken;). Ik liet het patroon op A-0 afdrukken en ging aan de slag. Sindsdien is het mijn lievelingspatroon.

Maggi Dress Hellin vlechten

Ik gebruik iedere keer een ander stofje. Zo valt het niet op dat ik steeds het zelfde patroon gebruik

Voordelen van een goed patroon
Heerlijk een patroon dat goed zit. Het heeft heel veel voordelen. Ik gebruik namelijk iedere keer een ander stofje. Zo valt het niet snel op dat je het zelfde patroon gebruikt. Dit betekent dus maar een keer het patroon tekenen. Daarna pak je het patroon wanneer je weer een leuk stofje hebt gevonden. Wil je heel snel zijn? Teken dan de naadwaarde er al bij op je patroon. Je kan dan gewoon langs het patroon knippen:)

Bella Sunshine- Maggi dress: een blijvertje! leanne8 Middel

Aanpassingen aan het patroon
Ik heb de mouw aansluitend gemaakt aan mijn arm. Het patroon heeft een brede mouw. Ik heb mijn pols met een vinger tussen het meetlint opgemeten. Dit verschil heb ik aan weerskanten van het patroon, bij de pols, weggehaald. Ik heb vanuit de oksel een rechte lijn naar de polsen getrokken. Let op: meet ook je elleboog even op. Deze moet er natuurlijk wel netjes in komen te zitten. 

Bella Sunshine- Maggi dress: een blijvertje! leanne4 Middel

Toevoeging aan het patroon
Ik hou van boordjes. Daarom heb ik een kleintje toegevoegd van boordstof. Ik heb de mouw niet korter gemaakt. Gewoon een boordje van 2 cm (dubbel en met naadwaarde 6cm) toegevoegd. Ik neem hierbij 80% van de polsbreedte. 

Bella Sunshine- Maggi dress: een blijvertje! leanne6 Middel

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Een heerlijke jurk die ik bij verschillende gelegenheden kan dragen!

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader