Lux Jumpsuit

Vandaag is er weer een nieuw patroon uitgekomen van Sofilantjes: babypakje Lux. Er komen hier best wat kraamcadeautjes vanonder mijn naaimachine en daarom zijn patronen van goed zittende pakjes altijd welkom. Het patroon loopt van maat 50 t/m 92 en is ook met korte mouwen en korte pijpjes te maken. Ideaal voor warme zomers. Het pakje lijkt op de Stella van Sofilantjes maar toch zijn er verschillen: de Lux heeft raglan mouwen, is iets wijder bij het lijfje en smaller op de heupen. Én de Lux heeft dus ook een warm-weer-versie. Zo is het een uniek patroon.

Ik ging aan de slag met dit patroon en koos voor een tricot stofje van Bloome Copenhagen. Omdat het pakje voor een jongetje is werd het de groene versie van de walvissen: Whales Iceberg Green. Deze tricot is heerlijk zacht en stevig, waardoor het lekker werkt!

Het knopenpad moet goed verstevigd worden, anders heb je kans dat je de drukknopen door de stof heen trekt. Je kunt hiervoor rekbare vlieseline gebruiken. Maar omdat het een klein strookje is kun je ook dunne niet-rekbare vlieseline gebruiken. Let wel op dat als je het pakje aan de buitenkant doorstikt, de stof soms iets kan bobbelen omdat je alleen de binnenkant van het knopenpad verstevigt. Als ik deze vlieseline gebruik en ik stik het knopenpad door, doe ik dit vanaf de binnenkant. Overigens heb ik deze versie niet doorgestikt, de knopen houden het beleg op zijn plaats.

zie je middenvoor die walvissen mooi doorlopen?

Ik kon het niet laten ook nog een andere versie te maken. Hiervoor koos ik een coupon van de groene Selanik van Stoffonkel. Dit is een gebreide stof met een mooie glans. Hij heeft een klein beetje rek en is lekker stevig.
Waarvoor ik dit pakje naaide? Mijn collega is een eigen verloskundige praktijk gestart met de naam Lux. Ik kon het daarom niet laten een jumpsuit Lux voor haar te naaien. Deze mag ze geven aan de eerstvolgende baby die geboren is.

Het Lux patroon is van 13 t/m 18 april 2023 met korting te krijgen op de website van Sofilantjes.
Heb je nou ook zo’n leuke versie van de Lux gemaakt in mooie stoffen van Mevrouw Jett? Laat vooral je maaksels zien op de Facebookgroep MetJett.


NB. Sommige links in deze blog zijn affiliate links. Dit betekent dat als je op de link klikt en het artikel koopt, wij daar een kleine bijdrage voor krijgen. Je betaalt hier zelf niets extra’s voor. We verwijzen uiteraard alleen naar producten waar wij 100% achter staan.

Scroll naar boven