Paradisum: (bijna)tiener proef

Paradisum Sofilantjes

Paradisum: (bijna)tiener proef!

De Paradisum is een nieuw patroon van Sofilantjes en blijkt echt een tienerproof-jurk te zijn. Wij krijgen thuis te maken met een dochter die zich aan het voorbereiden is op haar pubertijd. Niet alles is mooi en ze ontwikkelt haar eigen stijl. Vinden vriendinnen iets super leuk dat ik heb gemaakt? Dan mogen ze het van haar houden. Zij heeft het niet zelf uitgekozen, dus is het niet mooi…

 

Alles klopt aan deze jurk

Voor de proefversie van de Pardisum-jurk gebruikte ik een door mij uitgekozen stof. Wat was ik nieuwsgierig naar haar reactie… Het was een schot in de roos! Hij bleef aan toen we die middag in de auto stapte voor een kampeervakantie in de Ardennen en kwam dezelfde week nog een keer uit haar tas. Alles was er goed aan, zei ze toen ik haar bevroeg over de jurk. Fluttermouw, de hoog-laag rok en het knopenpand voldeden helemaal aan haar wensen. Er moest er nog eentje komen. Dat was duidelijk maar dan wel zonder mouwen. Zoals je ziet kwam die er.

 

Tip bij het kiezen van de maat

De top valt aansluitend. Mijn bijna-tiener vond het vervelend dat hij strak om haar borst zat. Ik maakte een maatje groter rond de borst en liet hem toelopen naar een maat kleiner. Meet je kind en het patroon na en kijk of de ruimte genoeg is door het meetlint in de uiteindelijke maat om de borst heen te leggen. Let op: de naadwaarde is meegenomen in de patronen van Sofilantjes.

 

 

Paradisum Sofilantjes

Combineren met andere rokken van Sofilantjes

 De rokken van de Regina en de Solis van Sofilantjes passen ook onder dit geweldige bovenstuk. Dus als je niet genoeg hebt aan de hoog-laag of rechte variant dan kan je nog meer combineren (mits je deze patronen natuurlijk in je bezit hebt). Andersom kan natuurlijk ook. Ik zie ook wel een solis top voor me met een een Paradisum hoog-laag rok.

Selectie stoffen voor de Paradisum

 Voor de Paradisum gebruik je het liefste soepelvallende tricot stoffen. Ik selecteerde soepel vallende rekbare stoffen voor deze geweldige jurk. Je kan deze vinden via onderstaande link.

Het aanschaffen van het patroon

 Zie je zo’n leuke jurk ook wel zitten? Van vrijdag 13-05 tot en met zondag 15-05 2022 kan je de Paradisium voor 5,51 (exclusief btw) ipv €8,61 een korting van  aanschaffen. De korting wordt automatisch verrekend. De via de link hieronder kom je gelijk bij het patroon uit.

Twinnen!

Twinnen is winnen toch? Als je in het maatbereik van Sofilantjes volwassenen valt is het nu de kans om ook de Paradisum te maken voor jezelf! Ook deze is tot en met zondag in de aanbieding. De link hieronder komt uit bij de volwassen Paradisum.

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader