Gratis ophalen in Utrecht (De Meern)

Verzendkosten €4,99 vanaf €75 gratis (in NL)
Wij verzenden op maandag, woensdag en vrijdag

Prijzen van stoffen zijn per meter (minimale afname 0,4m = 40cm)

Sofilantjes Regina met Solis rok

Jurk 1 van de wintergarderobe

Samen met Fien heb ik haar kledingkast uitgezocht. “Fien,  word je blij van dit kledingstuk?” Bij nee ging het op de nee-stapel. Zo ja, dan moest het gepast worden. Zit het goed dan blijft het op de ja stapel. Anders stoppen we het in de bak voor je zusjes. Er ging heel veel in de “zusjesbak”, er bleef nog maar weinig over. Tijd voor nieuwe kleren..!

DSC_6348

Ik weet niet hoe het bij jullie zit met het aantal kledingsetjes wat je in de kast hebt hangen voor je kind(eren)? Bij ons zijn dat er ongeveer 7 per kind. Dit worden er in de loop van het seizoen vaak wat meer, omdat we dan weer een zak kleding ergens vandaan krijgen. Die 7 setjes zijn geboren uit de gedachte dat we 7 dagen in de week hebben, maar 2 keer in de week willen wassen en anders geen overzicht hebben. Bij deze sets zitten veel vestjes en laagjes die aan en uit kunnen. In Fien haar kledingkast liggen vooral ronddraai-jurken.

 

DSC_6353

Tijd om op te meten! Ik doe dit aan het begin van het seizoen bij alle kinderen. Deze maten bewaar ik in mijn telefoon. Door de jaren heen heb ik geleerd dat opmeten van de meiden en de patronen mij helpen om de juiste maat te kiezen. Maattabellen zijn mooi gemaakt maar vaak word ik er niet wijs uit en valt het patroon toch anders uit.  Fien valt in maat 7 met beide patronen. Ik weet dat de zoomwaarde al mee berekend is, maar vind het toch mooier als hij net 2,5 cm langer valt. Deze teken ik er dus bij.

DSC_6359

Fien dook de stoffenwinkel in en kwam met de stof Uilen Zwart van Ernst Textil naar me toe. Deze moest het worden. Super tof en gedurfd. Geen lieve roze kleuren meer voor haar blijkbaar.

DSC_6364
DSC_6355

De halsbies maakte ik van de zelfde stof. Het leek me gaaf om de uilen ogen precies in de hals te laten vallen. Jammer genoeg wel op zijn kop maar niemand die het ziet, toch? 😉

Meer berichten van Mevrouw Jett

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

Furoshiki- Duurzaam cadeaupapier

Furoshiki is een duurzame manier van je mooie cadeaus inpakken. Mevrouw Jett pakt op deze manier haar cadeaubonnen in. Wil je weten hoe je zelf op deze manier kan inpakken? Lees dan vooral even verder.

Paradisum Sofilantjes

Paradisum: (bijna)tiener proef

Het nieuwste patroon van Sofilantjes: de Paradisum. Een geweldige jurk met knooppand waar onze (bijna) tienerdochter helemaal blij mee is.

Scroll naar top
preloader