Ik ben een peer

Ik ben dus een echt peer. Zo’n lekkere sappige, zachte peer met goede rondingen. Die rondingen zijn niet altijd vriendelijk voor me of ik niet voor hun. Zeker als kind vond ik het moeilijk om mezelf te accepteren en ik kan niet zeggen dat ik dat nu altijd kan. Ik kocht mijn kleding bij de bekende ketens en was al blij als er iets paste. Ik droeg veel zwart en onopvallende kleuren. Tijdens de naailes omschreef een cursist dit als “onzichtbaar willen zijn”. Eigenlijk hou ik gewoon van die heel vrolijke jurkjes van Tante Betsy of nog beter King Louie. Die prints zijn echt geweldig en eigenlijk als ze ze ook in maat 52 zouden maken zou het model me prachtig staan. Want ze hebben echt jurkjes voor peren.  

king louie 2
king louie 1

Na veel blogs gelezen te hebben en de verschillende vormen vrouwen bekeken heb weet ik zeker dat ik met mijn smallere bovenlijf, gemiddelde borsten, bredere bovenbenen en een plek waar alle cm bij elkaar komen (heupen, billen, buik) een echte peer ben. Weet je wat ze zeggen dat me goed staat:   

  • Wikkeljurken (deze kan je op het smalste gedeelte strakker aantrekken) 
  • Diepe halslijn, boothals of een v- hals (hiermee laat je je hals en nek optisch langer lijken) 
  • Een aangesloten bovenlijf waarbij de stof vanuit mijn taille(smalste punt)wijder over mijn heupen valt. Hiermee leg je de aandacht op je bovenlijf en lijken je heupen volgens hun minder massief.  

Geen tante Betsy of King Louie voor mij dus maar ik heb een geheim wapen: mijn naaimachine (misschien is m’n lockmachine nog wel mijn grootste wapen).  Ik kan dus creëren wat ik wil! Ik heb de laatste maanden veel plus-size patronen verzameld die perfect  bij mijn peerlichaam staan en qua maatvoering toereikend zijn voor mijn omvang. Het wordt eens tijd dat ik die ga naaien!  

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

1 gedachte over “Ik ben een peer”

  1. Wat een prachtige stoffen!!!! En wat schrijf je fijn!
    Ik ga de site delen met mensen uit mijn netwerk.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
preloader