Kielo Sew Along

Sew Along: Kielo Wrapdress

Sew Along: Kielo Wrapdress

Heb je de Kielo wrapdress ooit een keer aangeschaft maar is hij niet verder gekomen dan je mapje op de computer?   Of heb je je verlekkerd aan al die mooie foto’s op van deze jurk op Instagram? Dan komt hier een portie motivatie jouw kant op. Vanaf 4 april  start de KIELO SEW ALONG!. Lees vooral even verder…

Weet je gelijk al dat je meedoet? Yes! Super tof! Om de mailing te ontvangen vul je onderaan de pagina je gegevens in! (deze Sew Along is afgelopen. We zullen in de komende weken steeds wat informatie die verspreid is in een blog verwerken).

Kielo Sew Along

Wat is een Mevrouw Jett Sew Along

Stap voor stap loodsen we jou in behapbare stappen  (samen met andere deelnemers) van het tekenen van het patroon tot aan het uitzoeken van kledingstukken waarmee je je eigen jurk kan combineren heen.  Dit doen we door je te e-mailen met een stappenplan. In dit stappenplan geven we om de 2 a 3 dagen nieuwe tips en handige weetjes om je jurk tot een succes te maken.

Je kiest dus zelf de tijdstippen waarop je graag werkt en de plek waar je je lekker voelt. Je gebruikt je eigen naaimachine en toch ben je samen. Dit vinden wij het leukste element. Je kan elkaar namelijk motiveren, enthousiasmeren en helpen bij vragen in de Facebookgroep van MetJett. Moet dit? Nee, je kan ook meedoen door de mails te volgen. Je loopt wel een heel leuke prijs mis…

Eind April verloten we namelijk een heel leuke prijs onder de foto’s die gedeeld worden op MetJett.

Het is heel belangrijk om te weten dat iedereen mee kan doen die een jurk wil maken. De Kielo wrapdress is te maken van maat 34 tot en met maat 58. Ook in de Sew Alongs die volgen zullen de patronen inclusief zijn.

Kielo sew Along

Nu eerst meer informatie over de
Kielo Wrapdress

Deze wikkeljurk wordt op een bijzondere manier geknoopt zonder dat je bij een zuchtje wind in je onderbroek staat. Hieronder zie je hoe Suzan hem knoopt. Het is een jurk die je altijd wel aan kan. In ieder geval zit hij heerlijk en kan je hem naar verschillende gelegenheden aan. Dit is vooral afhankelijk van de stof, print en kleur die je kiest. Verderop lees je welke stoffen je het beste kan gebruiken.

De jurk heeft een fijne overwijdte (ruimte tussen je lijf en het kledingstuk) waardoor hij veel mensen heel goed staat.

Het patroon biedt de opties:

  • Met of zonder mouw
  • Jumpsuit of jurk.

In de Sew Along gaan we aan de slag met de jurk in verschillende lengtes (we laten zien hoe je dit doet) en kan je kiezen of je geen mouw, een korte mouw of een lange mouw wil.

Wanneer je kiest voor een versie zonder mouwen wordt deze afgewerkt met een biasband. Een leuke techniek waar je weer heel veel van kan leren. De hals wordt afgewerkt met een boord in dezelfde stof of in een boordstof.

Leuke voorbeelden van de Kielo vind je op Instagram via deze Hashtags #kielowrapdress , #kielojumpsuit  (je kan er ook op klikken).

 

Wil je de Kielo wel graag maken maar niet meedoen met de Sew Along? Dan kan natuurlijk altijd. Je kan het geprinte patroon bij Mevrouw Jett aanschaffen via de link hieronder.

Kielo Wrapdress

We selecteerde pareltjes!

Voor deze Kielo kies je een dunne rekbare stof. Je kan denken aan een (Ecovero) jersey/ tricot of een Tencel. Het is vooral belangrijk dat hij niet te dik is of te stijf. Een French Terry is geen goede optie omdat het te stijf valt waardoor het lijkt of je heupen vleugels hebben gekregen.

We maakten een selectie van een aantal stoffen die geschikt zijn. Het is heel tof als je de Kielo in Mevrouw Jett stoffen naait. Daarom geven we je 15% korting op de stof die je gebruikt voor je Kielo Wrapdress. De kortingscode hiervoor ontvang je na je inschrijving.

Scroll naar boven