Naaidag: een hele dag achter je machine

Naaidag: me-time met mijn machine, stofjes en goed gezeldschap

Samen met goed gezelschap, lekker eten en veel ruimte voor al je naaiprojecten. Dat klinkt toch heerlijk? Die wens is de reden geweest om naaidagen te gaan organiseren. In eerste instantie om mijn eigen behoefte te vervullen en daarna om jou en vele anderen de ruimte te geven die je af en toe nodig hebt om creatief aan de slag te gaan.

Hieronder lees je hoe een naaidag in elkaar zit en wat je allemaal mee kan nemen.

Hoe ziet een naaidag eruit?

Vanaf 10.00 uur ben je welkom. Op de eerste verdieping van Kerk aan het Lint hebben we een mega grote ruimte waar makkelijk 15 mensen te gelijk achter de naaimachine kunnen zitten. Je neemt de trap of de lift naar boven. Er is ook een karretje aanwezig waarmee je je spullen van je auto makkelijk naar je plek kan brengen.

Als je boven aankomt is het leuk als je me even opzoekt. We kunnen kennismaken en ik kan je nog een aantal dingen laten zien die handig zijn voor de dag. Daarna zoek je een plek uit. Je plek is ongeveer 1 meter breed bij 0,7 meter diep. De tafels staan in groepjes van 3 tafels waar met zijn 4e aan gewerkt kan worden.  Wanneer je helemaal uitgepakt en ingeplugd bent, ben je klaar voor een dag naaiplezier.

"nu ben je klaar voor een dag naaiplezier"

Rond 12.30 uur staat er een lunch klaar. Verse broodjes die je zelf mag beleggen met allerlei lekkers. Er wordt rekening gehouden met vegetariërs en mensen die geen lactose kunnen eten en drinken. 

De hele dag door is er koffie/thee en lekkers.

Om 16.00 uur wordt er gevraagd of je mee wilt blijven eten. Er worden wat suggesties van restaurants gedaan. Vietnamees, Pizza, Pokebowls en Roti zijn allemaal mogelijkheden. Via een lijst geef je je bestelling door en betaal je het bedrag via een QRcode. Je bent vrij om je eigen eten mee te nemen. Er is een magnetron en koelkast aanwezig.

Om 21.00 uur sluiten we de dag af. Ik waardeer het ontzettend als je je eigen plek stofzuigt, controleert op spelden en afneemt. Vele handen maken licht werk. Voel je niet verplicht om tot het einde te blijven. Je mag gaan wanneer je wilt.

Wat neem je mee naar een samennaaidag.

In de zomer kan het warm zijn in het gebouw en in de winter koud. Het ligt er ook een beetje aan hoe hard er gewerkt wordt natuurlijk. Het is daarom slim om verschillende laagjes kleding aan te doen. Zo jammer als je een zomerjurk wou maken en je toch een vest moet maken omdat je het koud hebt;)

Verder is het handig om het volgende mee te nemen:

– Een verlengsnoer.

– Een groot of een aantal kleine projecten (de tijd gaat sneller dan je denkt helaas).

– Naaimachine en als je hebt een lockmachine.

Er is een strijkplank en een strijkbout aanwezig.

Mevrouw Jett neemt stoffen mee

Naar een naaidag laad ik mijn auto altijd zo vol zoals je op de foto hieronder ziet. Wil je stoffen in het echt bekijken, voelen en combinaties maken? Super leuk! Ik help je graag door die stoffen voor je mee te nemen en je er van alles over te vertellen.

Om je een beetje tegemoet te komen en ik het natuurlijk superleuk vind als je op de naaidag met stoffen van Mevrouw Jett naait, geef ik deze dag een korting van 10%. Hiermee kan je de week voor de naaidag en tijdens de naaidag zelf met korting stoffen kopen. Je krijgt deze code via de e-mail. Gebruik het e-mailadres bij het afrekenen waarmee je de naaidag hebt geboekt.

Wanneer je snel kan beslissen zorg ik dat, wanneer je woensdag voor 13.00 uur besteld, je pakket die dag wordt verstuurd. Je kan dan nog wassen, drogen voor dat je naar de naaidag komt.

Waar is de naaidag

De naaidag wordt gehouden in het gebouw Kerk aan het Lint. Een nieuw en licht gebouw. Met veel ruimte om te parkeren.

Adres:

Alendorperweg 103
Utrecht

Routebeschrijving naar Kerk aan het Lint

Scroll naar boven