Stoffonkel- Organic nicky Corduroy

Rekbare Biologische Corduroy van 100% katoen

De Nicky Corduroy van Stoffonkel is gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd Biologisch katoen. Doordat de stof gebreid is zit er een natuurlijke rek in van ongeveer 20-30%. De stof voelt warm en zacht om je lijf. De stofbreedte is ongeveer 165 cm breed.

De banen van deze corduroy zijn ongeveer 4 mm breed.  De glans van de stof geeft een echte corduroy/ Velours uitstraling. Bij Mevrouw Jett hebben we verschillende kleuren op voorraad. Voor de huidige voorraad kan je op de onderstaande link klikken.

Bestel je proefstukjes hier!

Om de kleuren en structuur van de stof in het echt te zien hebben we proefstukjes gemaakt. Hiermee kan je precies de kleur bepalen waardoor je nooit een miskoop doet. Het zijn pakketjes om te bewaren zodat je ze  een volgende keer er weer bij kan pakken.  De proefstukjes kan je gratis bestellen (verzendkosten krijg je terug wanneer je de stof besteld) via onderstaande link. 

Wasadvies

Het is verstandig om de stof voor te wassen. Hierbij moet je rekening houden met een krimp van ongeveer 5%. Om te zorgen dat de kleuren mooi blijven is het slim om donkere en lichte kleuren apart van elkaar te wassen. Wij hebben goede ervaringen met bleek-vrije biologische wasmiddelen. Volgens de fabrikant kan je de stof op 40 graden wassen. Wij kiezen ervoor om deze stoffen op 30 graden te wassen.

Heb je al een kledingstuk gemaakt van deze stof? Was dan je kledingstuk binnenste buiten. Zo blijft de glans op de stof mooi.

Garen

Onderaan de pagina van de betreffende stof staat welke kleur garen er perfect bij de stof past. Wil je de stof recht doorstikken? Gebruik dan de rekbare garen van Gutermann. Hiervoor kan je het zelfde nummer invoeren in de zoekbalk.

Machinenaalden

 

 

Je gebruikt voor deze stof universeel 80 of jersey/stretch 80.

Film van de stof

De onderstaande film van de stof is gemaakt door Stoffonkel zelf. Mocht je een kleur zien die je heel graag wil bestellen, laat het ons weten via een e-mail. Wij zullen hem, wanneer je deze echt wil bestellen op onze bestellijst zetten. 

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader