Furoshiki- Duurzaam cadeaupapier

Duurzaam cadeaupapier- Furoshiki

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

Misschien kreeg je wel zo’n mooie cadeaukaart van Mevrouw Jett en ligt er nu een doek voor je en heb je geen idee wat je hiermee kan doen. Dit duurzame cadeaupapier kan je keer op keer gebruiken om cadeautjes in te verpakken. We noemen dit Furoshiki. 

Een Furoshiki is een Japanse manier van inpakken. We kennen het nu vooral om dure cadeaus of je BentoBox (een super uitgebreide lunchtrommel) in te pakken maar vroeger werd het vooral gebruikt om je kleding in op te vouwen als je naar het badhuis ging. Ze zijn dus voor veel doeleinden te gebruiken.

Hieronder vindt je een manier van een Furoshiki vouwen voor een cadeau met een platte vorm.

 

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier
  1. Je legt het voorwerp in het midden van je doek. je doek heb je als een wiebervorm neergelegd. Je vouwt de onderste punt naar boven tot ongeveer 2/3.

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

2. Je vouwt de doek nog een keer omhoog tot ongeveer het midden van je cadeau.

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

3. Voor de bovenkant herhaal je het vouwen van stap 1 en 2.

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

4. Je vouwt de bovenste flap nu over de onderste flap. De flappen overlappen elkaar.

Cadeaubonverpakking duurzaamcadeaupapier

5. Met je ene hand hou je de flappen op elkaar en met je andere hand draai je de uiteinden rond. Dit vraagt misschien even oefenen. Gelukkig is het stof en kan je het keer op keer proberen. Dit doe je aan beide kanten.

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

6. je knoopt de rondgedraaide delen midden op het cadeau vast. Met een dubbele knoop.

Cadeaubonverpakking- duurzaamcadeaupapier

7. Je bent klaar met het vouwen. Je kan tussen de overlapping of de knoop nog een leuk kaartje steken. Wanneer je een cadeaubon besteld bij Mevrouw Jett heb je de mogelijkheid om hier een persoonlijke tekst op te laten schrijven.

Nog meer Furoshiki

Er zijn heel veel verschillende manieren om je Furoshaki te vouwen. Neem eens een kijkje op het museum van de Volkenkunde. Zij laten zelfs zien hoe je een bal kan verpakken, een tas kan vouwen en nog veel meer.

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader