sorteerhulp voor het wassen

Omdat pictogrammen gewoon goed werken

Het wassysteem

Ik was er helemaal klaar mee. Alle was sorteren, overal stapels omdat het net niet de juiste kleur had. Je kent het misschien wel. Het moest anders. Daarom ging ik opzoek naar een oplossing. Google leverde me alleen maar frustratie op. Blogs waarop mensen reageerde dat je toch wel wist hoe je de was moest doen enzo. Pinterest wees me (zoals zo vaak) wel in de goede richting. Hier zag ik dat iemand de was scheiden in verschillende wasmanden. Daarnaast had ze daarop een papiertje met pictogrammen met de verschillende kledingstukken, bolletjes met kleurtjes en het aantal graden waarop het gewassen moet worden. Dit laatste is ook handig als je huisgenoten hebt die de was doen en zich soms vergissen;)

Was-systeem met Trofast IKEA

Na een re-suffle van de kamers van de meiden bleven er een Trofast kast over. Zo’n lekkere grote met 6 bakken boven elkaar. Bij de Ikea zijn deze niet meer te koop. Wel is er eentje met 5 bakken. Op Marktplaats worden ze ook genoeg aangeboden. Een zo’n bak met was past bij ons precies in de wasmachine. 

Het werkte bij ons vanaf dag 1!

Inmiddels gebruiken we dit systeem al een jaar. Het is zo heerlijk dat de meiden (en de man) het systeem gelijk omarmde en het sinds dag 1 goed werkt. Op deze foto zien de A-4tjes er nog zo mooi uit omdat ze net vervangen zijn door een gelamineerde versie. De eerste versie was gewoon alleen papier om het eens uit te proberen. 

Als je blieft: jou gratis was-systeem

Omdat ik jou/ jullie ook zo’n systeem gun (en meer tijd om te naaien) heb ik hieronder de A-4tjes geplaatst die ik zelf gemaakt heb. Door op de knop te drukken opent er een PDF in een ander scherm.  Heel veel wasplezier!

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader