Elementor #39075

KIELO_dress_etu1_800x1200

De Kielo en haar maattabel

Wanneer patroonmakers starten met het tekenen van hun patronen kiezen ze een maatblok. Heel veel maten van vrouwen, mannen (kleine en grotere maten) en kinderen (jongen/meisje) worden verzameld en daaruit worden gemiddelde maten genomen. Dit wordt door grote bureaus wereldwijd gedaan. Net zoals in de “kant-en-klare-kledingindustrie” kiest een (patroon) merk zijn maat blok.

Named Clothing heeft voor de Kielo de volgende maattabel.

Kielo maattabel

Named Clothing tekent daarnaast op een lengte van 172 cm. Ben je korter of langer dan moet je het patroon gaan inkorten of verlengen.

DE KIELO IS INCLUSIEF NAADWAARDE

Welke maten zijn leidend en hoe meet je ze?

 Voor dit patroon zijn je volle borst (full bust) en taille (waist) en heup (hip) het allerbelangrijkste.

Daarnaast hebben ze een finished measurments (superhandig!) waarin je kan zien hoe veel ruimte je hebt tussen je lijf en de stof op borst-, taille- en heuphoogte. Je kan dit heel makkelijk zelf om je lijf meten door je centimeter op die grote om je lichaam te leggen en te kijken wat de wijdte is tussen je centimeter en je lijf.

Kielo- Finished measurment

Stofbenodigdheden?

Wanneer je een lange versie maakt van de jurk kan je in de onderstaande tabel kijken hoeveel stof je nodig hebt. Al snel wordt dit 2x de lengte van de gehele jurk. Dit door de punten die over elkaar heen vallen op het voorpand.

stofbenodigdheden KIELO

Hoeveel stof is er nodig voor een korte Kielo?

We hebben gemeten en een inschatting gemaakt hoeveel stof je minder kan bestellen als je een korte versie wil maken. In de grootste maat scheelt dit 10 tot 20 cm. Voor de kleinere maten (onder maat 52) zou dit tot 30 cm kunnen zijn.

Dit kleine verschil komt doordat de panden tegen elkaar ingelegd worden, maar dit tot ongeveer de knie gebeurt op de voorbeelden.

Hoeveel stof is er nodig als je de onderkant wil verbreden?

Om het zeemeerminnen-effect minder te maken heb ik zelf de onderkant verbreed met ongeveer 40 cm. Dit betekend dat de patroondelen helemaal niet tegen elkaar ingelegd kunnen worden . Je hebt dan ongeveer 40 cm extra nodig.

 
Kielo Leanne brede onderkant

Stofkeuze

Uit de vele stoffen van Mevrouw Jett selecteerden ik een aantal stoffen.

Het kan zijn dat het er voor jou niet tussen zit en dat je verder wil snuffelen op de site. Zet dan de volgende filters aan: tricot, modal tricot, tencel tricot.

Het gaat erom dat de stof niet te dik is. French Terry, Jacquard en Sweat worden dan ook afgeraden. In de voorbeelden met deze stoffen zag je dat de stof niet mooi valt en blijft “staan”.

De uni tricots van Fabrilogy zijn een aanrader. Zowel voor je proefmodel als voor je uiteindelijke versie. Voor een soepelere uni tricot kan ik van harte de Mind the MAKER jersey aanbevelen.

De webshop van Mevrouw Jett is gesloten.

Bedankt voor alle bestellingen de afgelopen jaren!

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

De Teddy Sweater van WISJ: maattabel en stofkeuze

Het Teddy Sweater naaipatroon van WISJ is meer dan alleen een sweater. Je maakt er ook een jurk, een sweaterdress en een playsuit mee. Hier vind je de maattabel en waar je rekening mee moet houden als je een maat kiest.

Scroll naar boven
preloader