Mijn plussize King Louie jurk

Gehackte Southshore romper Ellie and Mac

Een overslag jurk van de prachtige intense stof Green Leaves van Albstoffe stond al lang op mijn lijstje. Steeds vond ik maar niet het juiste  patroon hiervoor.  De South shore romper van Ellie and Mac heeft wel mijn maten. Alleen zo’n romper, staat dat wel? Ik besloot dat het geen broek zou worden maar een jurk. Ik krijg namelijk steeds meer lef! Het is een soort bevrijding om patronen met elkaar te combineren. Al die opties daar word ik heel gelukkig van. Je kan vaak ook boven en onder delen los  gebruiken. Dat deed ik dan ook. Ik gebruikte het bovenstuk van de romper met de prachtige overslag.

DSC_6404

" het is een soort bevrijding om patronen met elkaar te combineren"

Ik tekende aan de top een rechte rok. Ik dacht altijd dat ik a-lijn jurken moest dragen. Na een doorpassessie met allemaal verschillende soorten rokken blijkt dit beter bij me te staan. Met een a-lijn rok lijken mijn heupen breder en staat een jurk me minder mooi. De cirkelrok blijkt ook een musthave voor in mijn kast. Die komt er dus binnenkort.

DSC_6407
DSC_6406

 

Ik ga deze jurk vast nog een keer maken. Ik wil dan mijn taille nog meer accentueren. Dit ga ik doen door de aanzet van de top naar de rok iets hoger te maken.

 

DSC_6409

De overslag is prachtig. Je kan zoals het patroon het aangeeft de hals afwerken met dezelfde stof maar ik heb ook al sierelastiek liggen waardoor hij nog meer het King Louie effect krijgt.

Voor de jurk gebruikte ik in de grootste maat 1,80 meter (€40,50) stof. Ik gebruikte de prachtige intense stof Green Leaves van Albstoffe. Met zijn 165 breed kan je patronen delen deels naast elkaar leggen. Na een paar keer wassen zijn de kleuren nog even helder. De stof is een stevige tricot die goed in vorm blijft.

Dit patroon is een blijvertje voor mij!

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

2 gedachten over “Mijn plussize King Louie jurk”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
preloader