Scherpe hoeken in je knopenpand

Zo maak je strakke hoeken

Strijken is misschien wel het vervelendste van het naaien. Die strijkplank neerzetten, de strijkbout op laten warmen… ik ken alle excuses om het niet te doen. Ik maak me er ook wel schuldig aan dat ik het niet doe maar ik heb dus altijd spijt. Tegenwoordig zet ik hem maar gelijk klaar en aan zodat ik ieder moment aan de slag kan.

Tijdens het maken van het knopenpand bedacht ik ook weer hoe fijn het is om strakke gestreken naden te hebben en nog beter: van die scherpe hoekjes . Hierbij de tip om dat goed voor elkaar te krijgen.

scherpen hoek maken

De strook van je knopenpand heb je dubbelgevouwen en gestreken. Daarna stik je de onderkant dicht. In dit patroon is dat op een centimeter. Ik knip deze stof schuin naar de punt af. Dit zorgt ervoor dat er in de punt minder stof zit en dus platter kan vallen. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot aan het stiksel knipt, maar  3-5 millimeter ervoor blijft. Dit heet uitdunnen.

scherpe hoek knooppand

Om de hoek goed naar buiten te drukken gebruik ik een schaar met een botte punt en een speld. Met de botte punt van de schaar duw je van binnenuit de stof goed in de hoek. Met de speld zorg ik dat ik aan de buitenkant soms net het deukje kan weghalen. Als je dan je vingers nat maakt en de naad naar de achterkant rolt, strijkt en doorstikt krijg je een geweldig resultaat. Gewoon gaan doen. Het lijkt een klus van een uur maar uiteindelijk is het maar 5 minuten werk:).

WhatsApp Image 2021-02-01 at 10.17.15

Nieuwsgierig wat ik aan het maken ben?

Ik ben deze Tie Blouse aan het maken uit het nieuwste magazine van Poppy #16. Even iets meer uitdaging maar tijdens het naaien kwam ik erachter dat het moeilijker lijkt dan het is. Ik maak de blouse in de Indian Ink viscose van See you at Six die vorige week weer op voorraad kwam.  Je kan de blouse in heel veel verschillende stoffen maken. Wat dacht je van de zachte en soepele bio candy cotton of de hippe Mouseline (hydrofiel) voor komende zomer. Ook de toffe bio katoentjes van Cloud9 doen het goed in deze stof. Kom vooral eens kijken in de webshop. Kun je gelijk dit geweldige tijdschrift meebestellen:).

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader