Wat heb je nodig voor de Flora tuinbroek

Wat heb je nodig voor je Flora tuinbroek

Hebben jullie de geweldige patroon hack van Renate al gezien? Ik snap het als jullie gelijk aan de slag willen met deze geweldige tuinbroek! Hieronder heb ik alle benodigheden op een rijtje gezet. Als je de gespen en de stof bij Mevrouw Jett bestelt, krijg je er gratis een klosje garen in de bijpassende kleur en een stukje vlieseline bij. Mocht je het toch allemaal los willen kopen heb ik hieronder een boodschappenlijstje gemaakt.

Renate legt hieronder uit hoe je de patroondelen op de stof legt.

Heel veel naaiplezier!

Pattern hack Flora tuinbroek

Boodschappenlijstje:

– Stof.  Je kan alle Nicky rib van Stoffonkel gebruiken maar ook de rib van Albstoffe en alle French Terry’s zijn geschikt.  Voor de hoeveelheid bekijk je eerst de maattabel van Sofilantjes. Bij de kleine maten kun je de voorflap, achterpas en schouderbanden tussen de patroondelen leggen. Je hebt voor de wat grotere maten ongeveer 30-50cm extra stof nodig. Hieronder kun je lezen hoe je de patroondelen voordelig op de stof legt. Let op dat elke stof een eigen stofbreedte heeft en je dus zelf even goed moet kijken hoeveel je nodig hebt.

– 1 paar Gespen (30 mm) met knopen

– een klosje  Garen in de kleur van je stof

10 cm Vlieseline H200

Hoe leg je je patroondelen op de stof:

– sla de stof open en maak twee stofvouwen: sla beide zelfkanten een stukje naar binnen, precies de breedte van de patroondelen voor de benen . Aan één kant leg je de het patroondeel minimaal 5 cm van de stofvouw, zo hou je een recht stuk over voor de schouderbanden. Aan de andere kant kun je hem zo dicht mogelijk tegen de stofvouw aanleggen.
– je houdt een stuk stof over tussen de benen. Bij de kleine maten en bij brede stof kun je hier de voorflappen uit knippen. Lukt dit niet, dan knip je de voorflap uit het stuk onder de benen. 

– gebruikt het rechte stuk wat je over hebt gehouden bij de stofvouw om de schouderbanden uit te knippen

– gebruik de rest van de stof voor de zakken en de achterpas

(voorbeeld: voor maat 140, verlengd naar 146 had ik 1m10 nodig: de stof was 165cm breed, ik kon de schouderbanden, voorpas en een stukje van de zak naast/tussen de patroondelen van de benen kwijt. De rest moest ik onder de benen leggen.)

Wat heb je nodig voor de Flora tuinbroek IMG 1436
Als de stof breed genoeg is om de delen tussen de benen te leggen
Wat heb je nodig voor de Flora tuinbroek IMG 1440
De extra patroondelen gedeeltelijk onder de benen

Meer berichten van Mevrouw Jett

Wisjpattern Asi jumpsuite, playsuit en jurk, naaipatroon

ASI – playsuit, jumpsuit en jurk

De Asi van WISJdesign is een naaipatroon voor een jumpsuit, playsuit en jurk in de maten 13 maanden tot en met 164. In dit blog vind je de maattabel, stofkeuzes en andere benodigdheden.

Elementor #39075

Koop hier je papieren patroon! Koop hier je PDF- patroon en print het zelf De Kielo en haar maattabel Wanneer patroonmakers starten

Scroll naar boven
preloader